Welkom!

Het RT81 Goede Doelen wijngeschenk 2017

Meer afbeeldingen

Het RT81 Goede Doelen wijngeschenk 2017
€ 25,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Het RT81 Goede Doelen wijngeschenk bestaat dit jaar uit vier keuzes! Alle combinaties zijn mogelijk per twee, drie of per vier flessen. De wijnen worden geleverd in een uitzonderlijk luxe geschenkverpakking, op deze manier geef je dus echt wat weg!

Nieuw dit jaar is de keuze mogelijkheid voor de Idilicum van Cava de la Vega.


Ook dit jaar is er beperkte beschikbaarheid dus wees er snel bij.

* Verplichte velden

Beschrijving

Details

Het RT81 Goede Doelen wijngeschenk bestaat dit jaar uit vier wijn keuzes! Alle combinaties zijn mogelijk per twee, drie of per vier flessen. De wijnen worden geleverd in een luxe geschenkverpakking, of een uitzonderlijk mooie houten wijnkist. Op deze manier geef je dus echt wat weg!

Nieuw dit jaar is de keuze mogelijkheid voor de Idilicum van Cava de la Vega.

Ook dit jaar is er beperkte beschikbaarheid dus wees er snel bij.

Rode wijn: Tarapacá Carmenere

Tarapacá Carmenere

Deze druif is de vergeten druif uit de Bordeaux maar in Chili herontdekt. De spannendste druif voor de Maipo Valley met een wat wisselend karakter. Soms wat meer fruit en een ander jaar weer wat paprika en peper. De vergisting is in roestvrijstalen cuves (gedurende 10 dagen) bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden en zoveel mogelijk kleur, geur en smaak uit de schillen te onttrekken. 40% van de wijn rijpt enkele maanden op houten vaten om een goede structuur te krijgen.

Drinken bij: Gewoon zo los van genieten. Kan ook goed bij (Indonesisch) stoofvlees of paté.
Proefnotitie: Donkerrode wijn met paarse tonen. Intense geur met Tabac, koffie maar ook framboos. In de smaak mooi rond wat kruidigs, gebrande noten en tonen van chocola. Mooi in balans niet te krachtig. Zachte rijpe tannines geven de wijn een beetje body maar storen niet in de afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk en houdbaar tot ongeveer 5 jaar na de oogst.







Witte wijn 1: Tarapacá Chardonnay Varietal

Tarapacá Chardonnay VarietalTarapacá heeft verschillende manieren van wijnmaken. In deze serie wordt nadruk gelegd op het expressieve karakter van de druif en z’n frisse fruittonen.
De Chardonnay druiven worden zorgvuldig uitzocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een “macaratie”, een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden.
Jong gedronken is deze wijn strak droog en fris, in de loop van het jaar wordt de wijn ronder en rijper met meer concentratie en molligheid in de mond.

Drinken bij: Ook geschikt om in de koude wintermaanden als apéritief of zo bij een stukje kaas te drinken
Proefnotitie: Strogeel van kleur met een intense geur van peer, citrus en honing. Krachtig van smaak, rond in de mond en een opmerkelijk droge smaak en afdronk.
Houdbaarheid: Nu op dronk, het lekkerst tot ongeveer 2 jaar na de oogst.






Witte wijn 2: Tarapacá Sauvignon Blanc

Tarapacá Sauvignon BlancDe Sauvignon druiven worden zorgvuldig uitgezocht en na de pluk worden ze gekneusd. Hierna volgt een "macaratie", een inweekproces waarbij het maximale aan geur en smaakstoffen uit de druivenschillen wordt onttrokken. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur tussen 25ºC en 28º C om de fruitigheid te behouden.

Drinken bij: Heerlijke zomerwijn op het terras of als aperitief.
Proefnotitie: De Sauvignon is kruidig met frisse limoen in de geur, een beetje buxus en vers gemaaid gras in de smaak maar met een zachte afdronk, zeer aangenaam.
Houdbaarheid: Lekker jong drinken.









Cava: Idilicum van Cava de la Vega

CavaDe Idilicum van Cava de la Vega is afkomstig uit het gebied Utiel-Requeña van oude wijngaarden in Vega del Magro die op 750 meter hoog liggen en waarvan het terroir bestaat uit klei en kalk. De Macabeo druiven worden ’s nachts met de hand geplukt en zorgvuldig op kwaliteit gesorteerd. Uiteindelijk wordt alleen het sap van 1ste persing gebruikt. Na de 2de gisting blijft de wijn minimaal 10 maanden op z’n lie voor het moment van degorgement. Dit resulteert in een frisse stijl waarin we de rijpheid al ontdekken.

Over de Cava:
In kleur heel licht geel met fijne zachte bubbels. Frisse smaken met tonen van appel en citrusfruit en een hint van brioche. Een frisse maar romige smaak. Heerlijk als aperitief maar ook bij salades, seafood en tapas.









Viña Tarapacá

Rond het jaar 1600 werden de eerste wijngaarden in Maipo Valley aangelegd, het nu meest vooraanstaande wijngebied van Chili. In 1874 richt Don Francisco de Rojas y Salamanca het wijnhuis “Viña de Rojas” op.

Don Francisco beplantte zijn wijngaarden uitsluitend met speciaal geselecteerde wijnstokken die hij uit Frankrijk importeerde.
In 1932 verwierf Don Antonio Zavala de bodega en herdoopte het bedrijf “Zavala”.
Door echtscheiding kwam de wijngaard in bezit van mevrouw Zavala. Zij vernoemde de wijngaard naar haar advocaat en voormalig president van de Republiek Don Arturo Allesandri. Deze begenadigd advocaat droeg als bijnaam de Leeuw van Tarapacá. (Tarapacá is ook de naam van een stad in het noorden van Chili). Als dank voor het oplossen van alle problemen rondom haar scheiding is de wijngaard naar hem vernoemd: Vina Tarapacá Ex-Zavala.

Tarapacá Estate

Op dit moment beslaat het Estate Viña Tarapacá een complete vallei met een totale oppervlakte van maar liefst 2900 ha., waarvan 600 ha. wijngaarden en is eigendom van een Chileense Holding.

De vallei Rosario de Naltugua ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Santiago en is te bereiken door ongeveer halverwege Talagante en Isla de Maipo via een smalle brug de Maipo over te steken. Direct daarna kronkelt een weg omhoog naar het idyllische, komvormige dal dat voor een aanzienlijk deel met groene druivenstokken is bedekt. Op het Estate is een compleet dorp gebouwd voor de eigen werknemers. Er wonen zo'n vijftien families, die ook de beschikking hebben over een schooltje en een kerk.
De gehele vallei is dus eigendom van Viña Tarapacá, dat hier ook beschikt over een aan de buitenzijde traditioneel ogende, maar van binnen zeer eigentijdse kelder. Hier vindt de vinificatie plaats onder volledige beheersing van de temperatuur. Vergisten en rijpen van de wijnen geschiedt op deels Frans en Amerikaans eikenhout.

Het Tarapacá Estate heeft een zeer goede reputatie en door de jaren heen is het de "demonstratie winery" geweest binnen diverse holdings.